Na mednarodni dan voda, 22. marca 2017, se že tretje leto zapored v več kot 170 slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah začenja celomesečni  vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt JAZ, TI MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE.

Z odprodajo zbranih odpadnih plastenk PET bo družba Dinos, DROE Unirec letos sofinancirala    nakup ogrevalne posteljice v porodnišnici Izola. Več odpadnih plastenk kot bomo zbrali, višji bo finančni prispevek!

Tudi naša šola se že drugo leto zapored pridružuje projektu, zato starši, učenci in delavci šole vabljeni k sodelovanju, da skupaj zberemo čim več odpadnih plastenk PET.

Akcija bo potekala od 22.3.2017 do 22.4.2017, plastenke pa se bodo zbirale v škatlah, ki bodo nameščene v avli pri vhodu – nasproti dežurnih učencev.

Ustanova, ki bo zbrala največ odpadnih plastenk PET na otroka, bo prejela lepo nagrado: talno poslikavo podjetja Eko igrala.

Organizator, društvo Tandem Zagorje, in partnerji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne v procesu predelave namreč lahko nastane nova plastenka. Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Navodila za zbiranje:

Zbirajo se le ODPADNE PLASTENKE PIJAČ IN MLEČNIH IZDELKOV, saj morebitni ostanki druge vsebine v odpadnih plastenkah PET (olje, kis, prašek, mehčalec, šampon …) lahko otežijo njihovo predelavo. V pomoč vam je trikotnik na embalaži, pri katerem mora biti navedeno, da gre za izdelek PET.

Vodja projekta na šoli:

Marjeta Orehek

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost