Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Pisana druščina četrtkove čajanke je štela 2 prvošolki, 1 mamico, 1 očija, kar veliko petošolcev, zastopnike 6., 7. in 8. razreda ter nepogrešljive devetošolce.

Včerajšnja čajanka, že tretja v tem šolskem letu, je bila prepredena  z branjem odlomkov iz Dahlovih najboljših knjig, s sladkanjem rogljičkov, sladkorčkov, jabolk, hrušk in –  kako bi mogli pozabiti:  z neskončnim uživanjem ob topljenju koščkov ČOKOLADE. Kdor je želel, si je lahko v knjižnični čajnici pripravil tudi čaj, že zaradi čajanke …

Zaključek likovnega in literarnega natečaja se je odvijal v prvem delu čajanke, ko je prav vsak udeleženec čajanke postal ocenjevalna komisija, ki je odločila takole:

NAJBOLJŠI IZVESEK ZA ŠOLSKO KNJIŽNICO

  1. mesto: EVA METELKO, 9. B – GRDAVŠA VEDRAN
  2. mesto: MARUŠA CERAR, 1. A – PAMŽOŽERA MAJAVŠEK
  3. mesto: TAJA ŠTEFANIČ, 8. A – VILJEMINA TRALALAJC

Nagradili smo tudi ostalih 10 izveskov, ki so jih naredili učenci: Blaž Bergant, Žan Gerič, Jakob Žibert, Nik Poravne, Nastja Dolinar, Marja Sitar Maček, Lara Berlec, Kaja Suhodolčan, Žan Škedelj, Hana Korošec in Tjaša Sušnik.

Prvi trije nagrajenci so poleg priročnega daljnogleda prejeli še knjižne nagrade, izvesek , ki ga je kar nekaj popoldnevov ustvarjala Eva Metelko, pa bo od danes dalje krasil vhod v našo šolsko knjižnico!

NAJBOLJ FANFARASIČNE SANJE

Na natečaj so priromala le tri sanjska potovanja in vsa smo nagradili:

  1. mesto: PINA ŠTUBLJAR, 8. B – ŽVIŽGORITA TRALALAJC Datoteka
  2. mesto: GAŠPER STELE, 7.A – JOŽE SMRDOKUMAR
  3. mesto: MATEJ STELE, 9.A – PAMŽOŽER SMRDOKUMAR

Za drobne pozornosti se zahvaljujemo: založbi Mladinska knjiga, ki nam je podarila knjižne blokce in priponke (pri njih smo si izposodili tudi imena iz znamenitega IMENOTAVŠA), našemu kuharju Ambrožu za slastne rogljičke, našim učencem za razpoloženje in polno skledo smeha in ROALDU DAHLU, večnemu pisatelju, ki razveseljuje otroške duše po vsem svetu!

Takole pravi:

»Če ima človek grde misli, se mu to kmalu pozna na obrazu. In ko ima tak človek grde misli vsak dan, vsak teden, vsako leto, postaja njegov obraz vedno grši, vse dokler ni tako zelo grd, da komaj preneseš pogled nanj.

TODA ČLOVEK, KI IMA LEPE MISLI, NE MORE NIKOLI POSTATI GRD. LAHKO IMATE KROMPIRJAST NOS IN KRIVA USTA IN DVOJNI PODBRADEK IN ŠTRLEČE ZOBE, TODA ČE IMATE LEPE MISLI, BODO SIJALE IZ VAŠEGA  OBRAZA KOT SONČNI ŽARKI IN ZMERAJ BOSTE VIDETI ČUDOVITO!«

V drugem delu čajanke pa so večji »čloreški« prisluhnili zgodbi o Edvardu Osvajalcu in v soju vilinskih lučk, čaja in sveč uživali do trde teme.

Knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost