Izbirna ekskurzija v sklopu neobveznega izbirnega predmeta nemščina (N2N)

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

V soboto, 1. 4. 2017, smo se odpravili v čokoladnico Zotter. Med potjo smo komaj čakali, da prispemo na cilj. Ko smo prišli do čokoladnice, smo si najprej ogledali kratek filmček o pridelavi čokolade.

Nato smo odšli v tovarno in tam smo dobili žličko, s katero smo ves čas poskušali čokolado. Prva je bila zelo grenka, a na srečo so bili povsod kozarčki z vodo, da smo lahko poplaknili okuse, ki nam niso bili všeč. Nato pa se je šele začel pravi izlet, saj smo lahko poskušali vse vrste dodatkov in čokolad. Čokolade so bile vseh vrst (od čokolade z okusom rib in do čokolade z okusom čilija) in oblik (trdne in tekoče). V čokoladnici  je bil tudi bar z različnimi okusi vročih čokolad. Na koncu smo poizkusili še različne biskvite. Nato pa smo odšli še v trgovino, kjer smo si lahko kupili kaj za spomin. Bila je zelo težka odločitev in s težavo smo se odločili katero čokolado kupiti. Ko smo odhajali, smo vsi težko zapustili tovarno. Nato smo si ogledali še mesto Gradec. Ta je imel zelo lepe in raznolike stavbe. Pred odhodom domov, smo se z vzpenjačo povzpeli na ruševine gradu.

Dan se je počasi zaključil in vsi smo polni čokolade odšli domov.

Ta izlet mi je bil zelo všeč in še kdaj bi ga ponovila. Priporočam pa ga tudi vam, saj je zelo zanimiva izkušnja predvsem za naše brbončice.

Eva Lončar, 6. a

Čokoladnica Zotter mi je bila zelo všeč, ker smo lahko poskušali različne čokolade. Ogledali smo si video, v katerem je bilo prikazano, kako pridobijo kakavova zrna in različni stroji. Tam smo se sprehajali od sobe do sobe in poskušali različne čokolade. Meni so bili najboljši čokoladni napitki, predvsem z medom. Na koncu smo prišli v trgovino, kjer sem se težko odločil, kaj naj kupim. Odločil sem se za pomarančno čokolado, nugat čokolado in za čokoladno pokovko. Čokoladnica Zotter je najboljša čokoladnica na svetu.

Lovrenc Mihelčič, 6. a

Čokoladnica Zotter mi je bilo zelo všeč, ker smo poskusili vse njihove čokolade. Tam smo se naučili veliko drugih besed in smo se zabavali. Najbolj všeč mi je bilo na začetku, ko smo šli v kino, si ogledali video in veliko drugih stvari. Niso mi bile všeč vse njihove čokolade, ker so bile nekatere neokusne. Potem pa smo šli v Gradec, kjer je  bilo zelo dobro. Na koncu smo si lahko kupili spominke.

Arbesa Dvorani, 6. b

Dobro mi je bilo, ko so naredili čokoladne napitke in smo lahko poskusili druge čokolade.

Žiga Nemanič, 6. a

V čokoladnici so nam bile še posebej všeč prelepe žličke iz porcelana, ki so bile poslikane z različnimi barvami. Zelo so nam bile všeč tudi čokoladne fontane. Uživale smo v vožnji z dvonadstropnim avtobusom.

Lia Kerpan, Marjeta Stražar, Nina Mlinar, 6. a

V čokoladnici nama je bilo zelo všeč. Najbolje je bilo okušati čokolado vseh vrst. Čudna se nama je zdela čokolada po okusu ribe, ki je nisva poskusili. Vožnja je bila zelo dolga. V mestu Gradec smo obiskali stolp, kjer se križata stopnišči. Zabavno se je bilo peljati z dvonadstropnim avtobusom. Peljali smo se z vzpenjačo na grad Schlossberg. Ko smo se peljali domov, smo imeli pevski dvoboj z drugo šolo.

Marja Maček Sitar in Hana Jenčič Turk, 6. b

V čokoladnici mi je bilo zelo všeč. Lahko smo poskušali veliko vrst čokolade. Notri so bili zelo prijazni ljudje. Najbolj mi je bila všeč kokosova čokolada. Tudi mesto Gradec mi je bilo všeč. Dobro je bilo, ko smo si odšli ogledati znamenitosti. V mestu se prepletajo stare in nove zgradbe. Vse je bilo zelo zanimivo in poučno.

Tim Kogej, 6. b

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost