Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Ob sedmih zjutraj smo se z avtobusom odpeljali izpred športne hale Frana Albrehta. Vozili smo se dve uri, med vožnjo pa smo slišali tudi zanimivo pravljico. Prispeli smo v Hrastovlje in si tam ogledali cerkev sv. Trojice. Večini je bila zelo všeč znamenita freska, mrtvaški ples. Rešili smo prve naloge na učnih listih, pomalicali in se odpravili naprej proti Luki Koper. Tam nas je pričakal vodič in nam razkazal Luko Koper. Nato smo se odpravili v Piran, kjer smo se čez mesto sprehodili ter spoznali njegove znamenitosti in zgodovino. Privoščili smo si sladoled in se pozabavali na Tartinijevem trgu. Kmalu je čas potekel in odpravili smo se domov.
Vzdušje je bilo odlično.

Meta Mali in Vita Repolusk, 6.a

Danes smo imeli šesti razredi ekskurzijo. Odšli smo na Primorsko. Zjutraj smo se ob sedmih odpeljali v Hrastovlje, kjer smo si ogledali freske. Govorile so o stari in novi zavezi svetega pisma. Najbolj znana freska je Mrtvaški ples, ki prikazuje, kako smrt vzame vsakega človeka in ga odpelje v grob. V Hrastovljah smo rešili prvi del učnega lista in nato pojedli malico. Pot nas je vodila v Luko Koper, kjer so nas z avtobusom popeljali skozi pristanišče. Vodiča sta prišla na avtobus in imela zanimivo predavanje o pristanišču. Drugi del učnih listov smo reševali sproti. Po ogledu Luke Koper smo odšli še v Piran, kjer smo si ogledali Tartinijev trg, hišo Benečanko, cerkev sv. Jurija in še druge zanimivosti. Po končanem vodenem ogledu v Piranu smo imeli prosti čas. Odšli smo na sladoled, po trgovinah in se zabavali na Tartinijevem trgu s skupino improvizatorjev, ki so malce čudno in predvsem smešno plesali. Najbolj mi je bilo všeč v Piranu pri cerkvi sv. Jurija, ker smo videli Italijo in Hrvaško. Upam, da bomo še kdaj imeli podoben izlet.

Hana Jenčič Turk 6. b

V sredo, 19.74.2017 smo se učenci 6. razredov že zgodaj zjutraj odpravili na ekskurzijo v obsredozemski svet. Po slabih dveh urah vožnje smo prispeli v Hrastovlje, kjer smo si ogledali cerkev sv. Trojice, ki se nahaja za taborskim obzidjem. Notranjost cerkve nas je navdušila s številnimi freskami, predvsem z znamenitim Mrtvaškim plesom. Nato smo se odpeljali do Luke Koper. Tam smo videli zelo velike ladje, ki so imele naložene različne vrste tovora. Izvedeli smo, da lahko z ladjami prevažajo tudi živino. Imajo namreč sodoben hlev za živino, kjer skušajo zagotoviti čim bolj prijazno okolje za živali. Sledil je še ogled mesta Piran in njegovih številnih znamenitosti. Sprehodili smo se tudi do cerkve sv. Jurija nad Piranom, kjer smo imeli ob sončnem vremenu zelo lep razgled na vse strani neba. Preostalo nam je še nekaj prostega časa, nato pa smo se polni vtisov odpravili domov.

Klara Porovne, 6. b

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost