Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

NEKAJ UTRINKOV IZ NEPOZABNE ŠOLE V NARAVI V SAVUDRIJI

V ponedeljek zjutraj smo prišli v Savudrijo. To je zelo lep kraj. Če dobro pogledaš, opaziš polžke, rakce, školjke, rakovice, klobučnjake, ribe, galebe in še ogromno drugih živali.
Šli smo plavat, voda je bila prijetna. Večinoma je bila dovolj globoka, da si lahko stopil na tla. Ko smo reševali delovne zvezke-šola v naravi, smo si za pisalne mize in stole poiskali prostor med kamenjem. Nekateri prostori so bili zelo udobni.
Na plaži je veliko borovcev, ki zaradi vetra rastejo postrani. Vsak dan se odpravimo na pohod. Že na daleč slišimo bučanje valov in vohamo vonj po morju. Ker se po plavanju zelo utrudiš, smo vsak dan dobili štiri obroke hrane. Zaradi soli in sonca smo morali veliko piti, zato smo si lahko kadarkoli nalili sok ali vodo.
V torek smo se odpravili do svetilnika in se nanj povzpeli. Razgled je bil čudovit. Takrat smo videli tudi delfine. Gledanje sončnega zahoda je zelo zabavno, zato smo si ga tudi ogledali.
Tukaj je zabavno, zato nočem, da se konča, pa čeprav čas hitro mineva.
Hana Pinosa, 4.a

V sredo se je četrti razred v Savudrijo odpravil na potep. Obiskali smo Umag. Del poti smo najprej prehodili , drugi del pa smo se peljali z vlakcem. Na začetku smo si mesto le ogledovali, nato smo prišli do slaščičarne in si kupili sladoled. Skupaj smo naredili fotografijo pri zvoniku. Nekaj časa smo si še ogledovali Umag, nato pa nas je vlakec odpeljal do bazena, kjer smo uživali v plavanju. Kmalu smo morali ponovno nazaj proti našim hišicam v Bašanijo.
Živa Trobevšek, Neža Soldo, 4.b

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost