Spoštovani bralci, mali in veliki,

vabimo vas, da se z nami podate na čudovito pot branja, iskanja in druženja. Naj bo bralno iskanje, ki je pred vami, priložnost, da upočasnite življenje in povabite doživetja v svoj vsakdan.

Z družinsko bralno značko »Branje je iskanje«  vas želimo zbližati s knjigami in vašimi bližnjimi.

Posebnost projekta je tudi v tem, da smo prvič združene vse šole in knjižnica v skupnem prizadevanju. Branje je namreč pomembno!

Branje je iskanje je projekt, s katerim želimo spodbuditi bralno kulturo v družinskem življenju. Projekt pripravljajo kamniške in komendska osnovna šola v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča in še nekaterimi organizacijami. Potekal bo vse šolsko leto 2017/18 s pričetkom v septembru ob mednarodnem dnevu pismenosti. Cilj projekta je predstaviti branje kot prijetno in cenjeno prostočasno dejavnost, ki povezuje družine v skupnih dejavnostih. Sodelujoče družine bodo z branjem, obiskovanjem vnaprej pripravljenih dogodkov po šolah in drugih ustanovah ter literarnimi izleti po občinah Kamnik in Komenda zbirale žige v namenske bralne izkaznice.

Komu je namenjen?

Namenjen je družinam, žige zbirajo otroci – učenci in učenke ter njihovi bratje ali sestre – skupaj s starši ali drugimi odraslimi člani družine ali skrbniki.

Kaj je treba narediti?

V šoli pri šolski knjižničarki ali na drugem dogovorjenem mestu se vpišite v projekt. Prejeli boste izkaznico.

Izkaznice lahko dobite tudi na pionirskem oddelku Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

V izkaznice zbiramo žige za:

  • Prebrane knjige.
  • Obisk dogodkov.
  • Obisk izletniških točk in odgovore na vprašanja, povezanih s knjigami in točkami.

Otroci preberejo vsak vsaj 2 knjigi. Če sodeluje več otrok, vsak prebere vsaj 2 knjigi. Starši preberejo skupaj 2 knjigi, vseeno je, ali mama ali oče.

Družina ali otroci obiščejo vsaj dva dogodka s seznama na izkaznici – dogodki se odvijajo po vseh šolah in v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik.

V izkaznici je seznam izletov in vprašanj. Treba je obiskati najmanj dve točki in odgovoriti na vprašanje, ki je zapisano pod to točko. Žigi se nahajajo na ciljih izletniških točk, v izkaznice si jih pritisnete kar sami.

Zakaj?

Ker je branje zabavno in koristno. Ali lahko našteješ veliko stvari, ki so obenem koristne in zabavne?

Kdaj

Celo šolsko leto.

In na koncu?

Družina bo dobila posebno priznanje, obljubljamo pa tudi veselo bralno praznovanje.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost