– pričeli bomo z reševanjem slovenskega knjižnično – muzejskega Mega kviza z naslovom Kras = voda + kamen, ki so ga v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo letos pripravili v Notranjskem muzeju Postojna

– pozorno bomo spremljali izbor najbolj kakovostnih otroških in mladinskih knjig, ki so izšle v letu 2016 in ga vsako leto pripravi Mestna knjižnica Ljubljana – enota Pionirska. Nestrpno pričakujemo seznam del, ki so si prislužila priznanje ZLATA HRUŠKA in spremljajoči priročnik (15. 11.2017)

– šolski knjižničarji bomo napravili prvi korak k prehodu na računalniški sistem Cobiss (seminar 9. 11. 2017)

– ob torkih in četrtkih od 14. – 15.30 ure potekajo srečanja dveh BRALNIH KLUBOV, kjer se predajamo zgodbam, glasnemu branju in zvenu izgovorjenih besed ter našim razmišljanjem

– najbolj zvesti bralci (od 6. – 9. razreda), ki bodo v naslednjih dneh ( do 17. 11. 2017) opravili letošnjo BRALNO ZNAČKO, bodo 23. 11. 2017 ob 10. uri odšli na nagradni obisk Slovenskega knjižnega sejma v Ljubljano v CD. Devetošolci, ki tekmujete za priznanje ZLATA BRALNA ZNAČKA, še posebej lepo vabljeni (pogovori o prebranih knjigah potekajo s knjižničarko vsak dan pred in po pouku!)

– člani knjižničarskega krožka bodo pregnali čarovnice in knjižnico z novo dekoracijo odeli v praznično razpoloženje

 

– čajni kotiček je zaživel že v oktobru, zagotovo pa  bo v prihajajočih hladnih dneh skodelica toplega čaja prijetna dobrodošlica vsem obiskovalcem knjižnice –  prinesite svoje skodelice in lepo vabljeni!

– šolski projekt RAD BEREM, namenjen prvošolčkom, je v polnem teku – ob petkovih dopoldnevih je knjižnica povsem njihova! Postajajo pravi mali bralci in navdušeni obiskovalci šolske knjižnice!

– peto leto že teče šolski projekt BRANJE JE POTOVANJE!  Izposoja in menjava izbranih knjig za učence od 6. do 9. razreda poteka v knjižnici, za ostale učence pa projekt pomagajo voditi razredniki. Prebrana knjiga je delček vstopnice za potovalni bralni avtobus, ki se bo v maju 2018 s strastnimi bralci (od 6. – 9. razreda) podal na Dunaj!

Knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost