Ogled lutkovne predstave ŠTIRJE MUZIKANTI v Lutkovnem gledališču v Ljubljani

Kulturni dan za učence 1., 2. in 3. razreda

V letošnjem marcu (če bo le vse po sreči) si bodo učenci 1., 2. in 3. razreda ogledali lutkovno predstavo ŠTIRJE MUZIKANTI. V Lutkovno gledališče v Ljubljano bomo odšli v petek,  2. 3. 2018 (3. razred), v ponedeljek, 5. 3. 2018 (1. razred) ter v torek, 6. 3. 2018 (2. razred).

sStarše prosimo, da otroke pripeljete v šolo točno (do 8.20 ure), ker je odhod avtobusa v Ljubljano že ob 8.30 uri.

Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik, kamor bodo shranili malico ter rokavice in kapo, ki se sicer v garderobi gledališča izgubljajo.

Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno).

»Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih je bila uveljavljenemu lutkovnemu ustvarjalcu Matiji Solcetu izhodišče za živahno in prijazno glasbeno-lutkovno predstavo. Štiri živali se, tako kot v znani pravljici, odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo.

Otroci sodelujejo tako pri potovanju, ker lesene lutke zapustijo oder in stopijo med gledalce, kot pri koncertu, ko otroci z njimi zapojejo. Občinstvo sedi kar na odru, zato lahko otroci opazujejo gledališče tudi s te, manj običajne, a prav tako zanimive strani.«

Režiser:Matija Solce /Avtor:Matija Solce/Dramaturgija:Jelena Sitar Cvetko /Zasedba:Martina Maurič Lazar, Gašper Malnar, Polonca Kores in Aleš Erjavec /Lektura:Tatjana Stanič /Avtor glasbe:Matija Solce /Likovna podoba lutk in scene:Marianna Stránská

(več o predstavi: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/164-Stirje-muzikanti#.WpPdVK7ibcs)

Vir: spletna stran LGL

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v hladnih pravljičnih dopoldnevih!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost