“Strpnost je aktiven odnos, ki ga spodbuja priznavanje univerzalnih človekovih pravic in temeljnih svoboščin drugih. Strpnost je vrlina, ki omogoča mir in sobivanje v različnosti. Je spoštovanje, sprejemanje in priznavanje bogate raznolikosti naših svetovnih kultur, naših oblik izražanja in načinov biti človek.” (Povzeto po: Deklaracija o načelih strpnosti, 1995; slovenski prevod: Izobraževalni center Eksena.)

Vsako leto na današnji dan obeležujemo mednarodni dan strpnosti. Leto 2020 je zaznamovano z drugačnimi pogoji in situacijo, ki nam je vsem neznanka. V naslednjih tednih in mesecih bomo z učenci ozaveščali pomen strpnosti ter sprejemanja različnosti vsakega posameznika. Načrtovane delavnice bodo potekale pod sloganom Z drugimi ravnaj, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Ne pozabimo pa, da imamo vsak dan možnost s prijaznimi gestami osrečiti sočloveka. Z majhnimi dejanji lahko drug drugemu polepšamo skupne trenutke.

S prostovoljci Modrimi noski smo tik pred poukom na daljavo ustvarjali pozitivne misli, ki bodo krasile naše hodnike. Spodaj si oglejte fotografijo nekaterih naših izdelkov.

V srcu, če je ta pravo,
je zmeraj prostora
za tisoč imenitnih stvari,
ki jih ljubiti mora
vse, kar živi.
(Tone Pavček)

Anja Žavbi

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost