V soboto, 19. 6. 2021, je že 19. leto zapored potekala skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij pod imenom Poletna muzejska noč. To pomeni, da so bila muzejska vrata odprta vse do polnoči, vstop in udeležba na vseh dejavnostih pa sta bila brezplačna.

V okviru Poletne muzejske noči so v Muzeju pošte in telekomunikacij razglasili nagrajence likovnega natečaja Podari znamko Sloveniji za rojstni dan, ki so ga pripravili ob praznovanju 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije. Zmagovalci natečaja bodo prejeli osebne znamke s svojimi motivi. Čeprav med njimi ni naših učencev, smo se razveselili novice, da so se Tadej Žurbi (3. b), Katarina Gregorič (7. c) in Ivona Lederer (7. c) s svojimi likovnimi deli uvrstili v ožji izbor in bodo s strani muzeja prejeli praktično nagrado. Čestitamo!

Razstava vseh prispelih likovnih del bo na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu od 10. julija do 31. decembra 2021. Za vse ustvarjalce in mentorje bo vstop prost.

Nagrajena likovna dela (klik za dostop)

Koordinatorica natečaja: Sebina Duraković

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost