»Prijatelj se z menoj igra, mi pomaga, me posluša, mi pove resnico, me nasmeje, lepo z menoj ravna, mi stoji ob strani, me osrečuje, me razume, riše z menoj, ni nesramen …« Vse to so bile izjave učencev, ki so v času od 24. 1. 2022 do 18. 3. 2022 sodelovali pri ustvarjalnem projektu Spodbujamo prijateljstvo, ki ga razpisuje Društvo Sobivanje (Društvo za trajnostni razvoj).

V projektu je sodelovalo 160 učencev iz sedmih različnih oddelkov. Projekt in temo smo vključili v čas pouka in podaljšanega bivanja. Poudarek smo dali aktivnostim, ki so temeljile na medsebojnih odnosih, poznavanju samega sebe, osebni rasti, reševanju konfliktov itd. Prav tako smo se veliko posluževali socialnih iger, socialno-družabnih iger ter iger za osebnostno rast. V veliko pomoč nam je bil tudi naš slogan: »Eno lepo dejanje na dan, odžene slabo voljo stran!« Ob koncu projekta je vsak sodelujoči oddelek ustvaril likovni izdelek z razmišljanji in ugotovitvami učencev, kaj pomeni prijateljstvo in kdo je dober prijatelj.

Nastali so čudoviti izdelki, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Izdelka 5. b, pod mentorstvom Patricije Urankar, in 1. c (OPB), pod mentorstvom Tare Svetina, sta prišla v ožji izbor in bosta razstavljena v Ljubljani.

Tara Svetina in Patricija Urankar

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost