Učenci 9. razreda  bodo imeli v četrtek, 29. 9. 2022, kulturni dan. Na Trubarjevi domačiji bodo prisluhnili predavanju o Trubarju in sodobnikih ter izdelali miniaturno knjigo. V Velikih Laščah si bodo ogledali Levstikovo spominsko sobo.

Zbrali se bomo ob 7.15 pred šolo, vzeli malico in odšli na parkirišče pred športno dvorano OŠ Frana Albrehta (odhod avtobusa bo ob 7.30). V Kamnik se bomo vrnili okoli 14.00 ure, kosil tega dne za učence 9. razreda ne bo.

Kulturni dan bomo preživeli v dveh skupinah. Obe skupini se bosta najprej odpeljali na Trubarjevo domačijo. Prva skupina bo na Trubarjevi domačiji najprej pojedla malico in si ogledala okolico, ob 9.45 se bo odpeljala v Velike Lašče, kjer bo prisluhnila predavanju o Franu Levstiku, po predavanju se bo vrnila na Trubarjevo domačijo, kjer bo poslušala predavanje o Primožu Trubarju in izdelala miniaturno knjigo. Druga skupina bo aktivnosti najprej izpeljala na Trubarjevi domačiji (vmes bo čas za malico), ob 10.45  se bo odpeljala v  Velike Lašče, po dejavnosti se bo vrnila na Trubarjevo domačijo. Ob 13.00 se bosta obe skupini odpeljali proti Kamniku.

Učenci naj s seboj prinesejo masko, steklenico z vodo, mapo z listi in pisalo.

Pričakujemo primerno vedenje.

Cena kulturnega dne je 9,5 EUR  (potni stroški bodo znani kasneje).

OPOZORILO:  Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda; med vožnjo so mobiteli v nahrbtnikih, le-ti pa v prtljažniku avtobusa.

 Vodja kulturnega dne: Katarina Zore

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost