Tako v Sloveniji kot na svetu delež lačnega in podhranjenega prebivalstva narašča. Vse to so posledice pandemije covida-19, spreminjajočih se podnebnih razmer, neenakosti med ljudmi, mednarodnih konfliktov in naraščajočih cen blaga in storitev. Če želimo čim lažje prebroditi draginjo, ki je na pohodu, je potrebno iskati rešitve pri posamezniku, znotraj družine in v skupnosti.

Ob tej priložnosti so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pripravili video prispevek, v katerem poudarjamo ključna sporočila, ki pripomorejo k bolj ekonomičnemu in uravnoteženemu prehranjevanju. Posnetek je dostopen na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Oav8t1qJsJg.

Več o pomenu svetovnega dne hrane si lahko preberete na povezavi:

https://www.nijz.si/sl/16-oktober-2022-svetovni-dan-hrane-vec-bi-morali-storiti-za-vecjo-dostopnost-in-prepoznavnost.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost