Učenci 1. razreda si bodo v petek, 9. 12. 2022, v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali lutkovno predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico? Malica za vse učence bo takoj po prihodu v šolo, zato prosimo starše, naj otroke pravočasno pripeljejo v šolo. Po praznični Ljubljani se bomo podali na krajši sprehod, zato naj bodo otroci toplo oblečeni, s seboj pa naj imajo manjši nahrbtnik, kamor bodo v času predstave shranili šal, kapo in rokavice, da se ne bo kar koli izgubilo. Kosilo in ostale dejavnosti bodo potekale po ustaljenem programu. Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno).

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v petkovem dopoldnevu!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

O predstavi:

Videk je štiriletni deček, ki živi v številčni družini. Kot najmlajši otrok vedno zadnji dobi srajčico, ki pa je vedno najbolj ponošena. Nekega poletja si jo strga, ker pa so doma revni, zanj nove srajčice ni. Žalosten je in napol nag. Tedaj pa mu pridejo na pomoč živali! Ovčka da volno, pajek stke blago, rak blago razreže, ptiček ga sešije. Videk kmalu dobi prekrasno novo srajčico in ves vesel steče domov, da bi jo pokazal.

Pravljico je napisal Fran Levstik pred davnimi leti, leta 2006 pa je na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana zaživela tenkočutna predstava, ki oživlja to dragoceno povest iz domače literarne zakladnice.

(Vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/553-Kdo-je-napravil-Vidku-srajcico#.YiCmcOjMLcs)

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost