V torek, 6. decembra 2022, se je na Osnovni šoli Toma Brejca odvijal tradicionalni dobrodelni Miklavžev koncert s sejmom. Po koronskih časih smo bili vsi zelo veseli, da so se koncert, sejem in druženje spet vrnili.

Začelo se je s koncertom v šolski telovadnici, ki je bila nabito polna staršev, starih staršev, učiteljev in učencev. Pozdravni nagovor sta imela gospa ravnateljica Mojca Rode Škrjanc in gospod župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Odlična organizacija dogodka je omogočila, da smo uživali v glasbenih in plesnih nastopih mlajšega in starejšega pevskega zbora osnovne šole. Poleg zborov so h koncertu prispevale tudi učiteljice tako s petjem kot tudi z glasbeno spremljavo na godalih, pihalih ter klavirju. Dogodek sta povezovala učenka Ema Humar in gospod Jan Černetič.

Dogodek je imel poleg kulturno-zabavnega namena tudi dobrodelno noto. Na šolskem dvorišču so bile postavljene stojnice, na katerih so učenci prodajali izdelke, ki so jih s pomočjo učiteljev izdelali sami. Izkupiček od prodaje pa bo namenjen Šolskemu skladu.

Starši so z velikim veseljem kupovali izdelke, vsi skupaj pa smo se posladkali s palačinkami, “šmornom” in drugimi prazničnimi dobrotami iz šolske kuhinje.

Besedilo in fotografije: Tristan Travnik, 8. č

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost