Učenci 3. razreda si bodo v sredo, 21. 12. 2022, v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali lutkovno predstavo Tjulenj (Laponska pripoved v glasbi in papirju). Odhod iz šole je ob 8.20 uri, zato prosimo, da ste točni! Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik, kamor bodo shranili malico ter rokavice in kapo,  ki se sicer v garderobi gledališča izgubljajo. Stroške kulturnega dne boste starši poravnali s plačilom  položnice (vstopnica – 4€, cena prevoza bo znana naknadno). 

Vsem želimo prijetno urico v gledališču, pazimo na lepo vedenje in uživajmo ob junakih, ki nas bodo razveselili v sredinem dopoldnevu!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

O predstavi:

 » … Vsak človek, vsaka žival in vsaka stvar ima dušo. To razumejo predvsem nam nerazumljiva, pozabljena, a še vedno živeča ljudstva, ki v rokah držijo niti obstanka kolektivnega nezavednega kulturnega spomina. Predstava sloni na motivih laponskih pripovedi in ljudskega izročila izginjajoče kulture. Od njih lahko izvemo in se ob njih zavemo, da obstajajo tudi drugačni načini komunikacije, kot je jezik …«

(Lutkovna predstava: Avtor: Matija Solce, Režiser in avtor glasbe: Matija Solce, Avtor likovne podobe in scenografije: Brane Solce, Dramaturginja: Jelena Sitar Cvetko, Asistentka režije: Tjaša Bertoncelj, Avtorica glasbe: Zvezdana Novaković)

(Vir: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/901-Laponske-pravljice#.XhR3NVVKjcs)

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost