»Strpnost je spoštovanje, sprejemanje in priznavanje bogate raznolikosti naših svetovnih kultur, naših oblik izražanja in načinov biti človek. Pomeni sprejemanje dejstva, da imajo ljudje, naravno različni v svojem videzu, položaju, govoru, obnašanju in vrednotah, pravico, da živijo v miru in biti to, kar so. Strpnost je harmonija v različnosti.« (Deklaracija o načelih strpnosti, 1995; slovenski prevod: Izobraževalni center Eksena).

V mesecu novembru je na naši šoli pod okriljem izobraževalnega centra Eksena potekal projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Z učenci različnih oddelkov smo se pogovarjali o pomenu strpnosti ter izdelovali literarne in likovne izdelke na temo Lepa beseda lepo mesto najde. Najboljše izdelke bomo poslali na natečaj, kjer se bodo potegovali za nagrade.

Želimo si, da bi naši učenci čim večkrat našli priložnost za uporabo lepih in prijaznih besed v odnosu do sošolcev, prijateljev, sorodnikov in ostalih članov skupnosti. Le tako lahko ustvarimo družbo, kjer se bo prav vsak posameznik počutil varno in sprejeto.

Maja Novak, koordinatorka projekta na OŠ Toma Brejca

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost