Finska, država z odličnim izobraževalnim sistemom, je pogosto vzorčni primer za številne druge države po svetu. Da bi poglobili razumevanje finskega izobraževalnega modela in prenesli njegove najboljše prakse v svoje učilnice, so se trije učitelji udeležili seminarja o skrivnostih Finskega šolskega sistema. :
Seminar je nudil vpogled v ključne vidike finskega izobraževalnega sistema, vključno z enakostjo, brezplačnim izobraževanjem in številnimi drugimi elementi, ki so prispevali k njihovemu uspehu.
Udeleženci so se naučili metod, ki bodo njihovo poučevanje prilagodile bolj celovitemu, na učence osredotočenemu pristopu. Poudarek je bil na razvoju komunikacijskih veščin, vodenju razprav ter spodbujanju kritičnega razmišljanja pri učencih.
V sodobnem izobraževanju je tehnologija nepogrešljiva. Tečaj je udeležencem omogočil pridobitev znanja o tehnologiji v izobraževanju (EdTech) in kako se ta uporablja v finskem izobraževanju. To je še posebej pomembno, saj omogoča boljše izkoriščanje tehnoloških orodij v učilnicah.
Udeleženci so se naučili, kako ustvariti lekcije v finskem slogu, kar vključuje uporabo inovativnih pristopov k poučevanju ter poudarek na prilagajanju učne vsebine potrebam in interesom učencev.
Ta seminar je bil ključen korak za učitelje, ki si želijo izboljšati svoje metode poučevanja in doseči boljše izobraževalne rezultate. Z razumevanjem finskega izobraževalnega modela ter uporabo pridobljenih znanj in veščin lahko učitelji v svojih učilnicah uresničijo pozitivne spremembe. Izkušnje iz Finske namreč kažejo, da je to lahko ključ do uspeha v sodobnem izobraževalnem okolju.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost