V sredo, 30. avgusta, se je odvil izjemno zanimiv dogodek, ki je prinesel svež veter v izobraževalni svet učiteljev, sodelujočih v programu Erasmus+. Pod naslovom “Erasmus+ Izobraževanja: Navdihujoče delavnice za Učitelje” so se učitelji zbrali na enem mestu, da bi delili svoje izkušnje in spoznali nove metode poučevanja.

Dogodek je bil načrtovan v obliki serije delavnic, kjer so učitelji imeli priložnost izbrati eno izmed treh predstavitev v vsakem terminu. Vsaka delavnica je trajala 20 minut, s sledenjem 10 minutnega obdobja za diskusijo in možnost prehoda na drugo delavnico. Vsaka delavnica je bila osredotočena na posebno temo, ki je navdušila predavatelje, in ponudila sodelavcem nove poglede in orodja za svoje izobraževalne prakse.

Delavnice

1. **Poučevanje na prostem** – Ta delavnica je raziskovala prednosti poučevanja na prostem. Učitelji so se naučili, kako izkoristiti naravno okolje za izboljšanje izobraževalnih izkušenj.

2. **Skrivnosti finskega šolskega sistema** – Na tej delavnici so učitelji raziskovali finski izobraževalni model, ki je med najboljšimi na svetu. Učitelji so se osredotočili na pristope, ki jih uporablja Finska za uspešno izobraževanje.

3. **Pobudimo možgane** – Ta delavnica se je osredotočila na razvoj kreativnosti in spodbujanje razmišljanja izven okvirjev.

4. **Teambuilding** – Delavnica o gradnji ekip je ponudila orodja za izboljšanje sodelovanja med učitelji in učenci. Učitelji so se med delavnico srečevali s skupinskimi izzivi.

5. **Ne sedim, ko se učim** – Ta delavnica je raziskovala koncept aktivnega učenja in kako ga integrirati v učilnice.

6. **Stavbe govorijo** – Delavnica se je osredotočila na arhitekturne elemente v izobraževalnih ustanovah in njihov vpliv na učenje.

7. **Teaching Science** – Na tej delavnici so učitelji raziskovali nove metode poučevanja naravoslovnih predmetov.

8. **Klobuki** – Delavnica se je ukvarjala s kreativnim razmišljanjem in uporabo različnih perspektiv pri reševanju problemov.

Na koncu dneva se je odvil tudi termin za analizo delavnic in predstavitev nadaljnjih možnosti v okviru Erasmus+ projekta. Učitelji so imeli priložnost deliti svoje vtise in izkušnje ter razmisliti o možnostih nadaljnjega sodelovanja v programu.

Ta dogodek je predstavljal odlično priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj med učitelji ter raziskovanje novih pristopov k poučevanju. Upamo, da bo takšnih dogodkov še več, saj so ključnega pomena za izboljšanje kakovosti izobraževanja in razvoj učiteljev ter učencev.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost