V obdobju od 2. oktobra do 6. oktobra je učitelj matematike Vojislav Đuračković sodeloval v aktivnosti mobilnosti »sledenje na delovnem mestu« v okviru projekta z naslovom Osloni se na IKT/Lean on ICT. Ta izkušnja mu je omogočila vpogled v izjemno pomembno vlogo informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) v izobraževanju.
Med svojim obiskom je pridobil številne dragocene izkušnje in spoznanja, ki bodo nedvomno bogatile njegovo poučevanje v prihodnosti.
Hrvaški učitelj je imel priložnost neposredno opazovati, kako se IKT vključuje v vsakodnevno delo učiteljev in učencev. To vključuje uporabo računalnikov, tablic, pametnih telefonov in drugih tehnoloških orodij za izboljšanje učnega procesa.
Spoznal je, kako se orodja web 2.0, kot so interaktivne spletne platforme, družabni mediji in spletni viri, aktivno uporabljajo v izobraževalnem okolju. To omogoča bolj interaktivno in angažirano učenje ter spodbuja sodelovanje med učenci.
Opazil je, kako učenci in učitelji pozitivno sprejemajo in integrirajo IKT v svoje učne prakse. To pripomore k boljšemu razumevanju in uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju.
S tem obiskom je hrvaški učitelj pridobil neprecenljive izkušnje in znanje, ki jih bo lahko uporabil pri izboljšanju svojega poučevanja matematike in boljšem vključevanju IKT v učilnico. Hkrati pa je tudi prispeval k izmenjavi znanja med šolama in krepitvi sodelovanja med izobraževalci iz različnih držav. Izkušnja Job Shadowing v okviru projekta Erasmus+ je tako postala neprecenljiva izkušnja za vse vpletene strani.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost