V šolskem letu 2023/24  bo Fakulteta za računalništvo in informatiko  v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) že tretjič izvajala pouk tekmovalnega programiranja in priprave na tekmovanja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda. Pouk bo potekal enkrat na teden, predvidoma ob torkih med 18:00 in 19:30, prek Zooma. Pouk je brezplačen, potrebno ni nobeno predznanje iz programiranja. Začel se bo izvajati oktobra, z uvodno uro 3. 10. 2023 ob 18.00.

Na urah se bodo otroci ob pomoči izvajalcev naučili osnov programiranja in reševali naloge za vajo ter primere tekmovalnih nalog. Naloge bodo lahko reševali tudi sami doma.

Med letom bosta znotraj pouka organizirani dve prijateljski tekmi, učenci pa se bodo lahko udeležili tudi dveh vseslovenskih tekmovanj – ACM RTK (https://tekmovanja.acm.si/?q=rtk/razpisOS) in ZOTKS tekmovanja v programiranju (https://zotks.si/tekmovanje/programiranje-za-osnovne-sole/).

Priprave bodo izvajali uspešni starejši tekmovalci, z izkušnjami z mednarodnih tekmovanj ob svetovanju in pomoči:

  • dr. Jureta Slaka (Google, prej IJS in UL FMF)
  • doc. dr. Tomaža Hočevarja (UL FRI)

Na priprave se lahko prijavite na https://forms.gle/UuVPYmav7x9n3kdV9, povezavo na Zoom in druge informacije pa so na voljo v spletni učilnici (https://ucilnica.acm.si/course/view.php?id=94), ki je tudi glavna stran priprav.

Za več informacij se lahko obrnete tudi na priprave@turminal.net.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost