Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v oktobru pripravlja dve on-line predavanji za starše. Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, bo predavala o tem, kaj danes vemo o elektronskih cigaretah, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom.

Predavanji bosta potekali (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):

    • v torek, 17. 10. ob 16 uri in
    • v torek, 24. 10. ob 16 uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/b66e9e78. Prijavljenim bo posredovana povezava do aplikacije ZOOM na dan predavanja. Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato se prijave zaprejo. V kolikor bo zanimanje veliko, bodo ponovitve predavanja organizirane tudi v novembru.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc

Več informacij o omenjenih izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ na povezavi https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle.

Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku:

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost