Jesenski meseci prinašajo na prometne površine več nevarnosti. Zjutraj in zvečer je na poti v šolo tema in pešci so manj vidni. Svetujemo, da učenci na poti v šolo in iz nje uporabljajo odsevna sredstva (kresničko, trakove). Ravno tako je na cesti listje, poti so mokre in spolzke, zato je potrebna še večja previdnost.

V okolici šole je infrastruktura takšna, da se nemalokrat na deževen dan zgodi, da je avtomobilov preveč. Starše in učence drugega in višjih razredov, katerih starši so se prepričali, da so otroci sposobni razumeti nevarnosti v prometu in da so seznanjeni s prometnimi razmerami na prometnih površinah, pozivamo, da če ne živijo dlje kot 15 minut hoje od šole, naj v šolo prihajajo peš – tudi ob deževnem vremenu.

Starše in druge udeležence v prometu pa opozarjamo, da je okolica šole prometno občutljivo območje. Južni vhod v šolo, to je območje med matično knjižnico in osnovno šolo, je območje za pešce. To pomeni, da ima na tem območju pešec absolutno prednost. Tam je hitrost vozil omejena na 10 km/h!

Za starše, ki pripeljejo učence v šolo, je v času med 7.00 in 8.30 na voljo nekaj parkirnih prostorov ob ograji otroškega igrišča z namenom, da bo na tem področju izboljšana pretočnost vozil. Voznike prosimo naj vozil ne ustavljajo ali parkirajo na pločnikih.
Na severnem vhodu je z modro barvo narisana površina za pešce in tudi pri tej naprošamo voznike, naj po njej ne vozijo in na njej ne parkirajo ter obračajo svojih vozil.

Hvala vsem, ki boste priporočila in cestno prometne predpise upoštevali ter s tem naredili šolske poti varnejše.

Lepo vas pozdravljamo in želimo, da šolsko leto mine čim bolj mirno in varno za vaše otroke, naše učence.

Mojca Rode Škrjanc

ravnateljica

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost