Tudi na naši šoli bomo v  petek, 21.11.2014, obeležili  dan slovenske hrane. Vsi učenci imajo ta dan dan dejavnosti (naravoslovni ali tehniški dan). Zjutraj bodo imeli tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo vseboval maslo, med, črn kruh, mleko in jabolko. Sledile bodo različne dejavnosti povezane s čebelarstvom (obisk čebelarja), zdravo prehrano, gibanjem, pripravo zdravih jedi, zdravo prehrano v angleškem jeziku,…

Namen tega projekta je, da učence spodbujamo k zdravemu načinu življenja, poleg tega pa poudarimo tudi pomen uživanja hrane iz lokalnega okolja. Poskrbeli smo, da bodo za ta obrok učenci zaužili večino živil, ki so bila pridelana v naši neposredni bližini ( jabolka, mleko, med). Takšna hrana je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in mineralov in s tem višjo hranilno vrednost.

Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan in naj se prav vsak dan začne s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost