Knjižnica

Šolska knjižnica je srce vsake šole. S svojo bogato knjižno zbirko vabi v svoj objem in podpira vzgojno-izobraževalne cilje šole. V naši sodobni, prostorni in svetli knjižnici bo vsakdo našel nekaj zase in za svojo dušo v podobi raznovrstnih knjig in topline prostora, čitalnica pa vabi k učenju pred poukom in po njem ter pisanju referatov, seminarskih, raziskovalnih in domačih nalog. Pri knjižničarkah, ki s predanostjo in osebnim pristopom opravljata svoje poslanstvo, si učenci lahko sposodijo knjižnično gradivo, berejo revije, gledajo filme in izobraževalne ter razvedrilne oddaje, pregledujejo slovarje, enciklopedije in leksikone.

Kontakt

Tel.: (01) 830 37 87

Urnik izposoje

Šolska knjižnica je za izposojo gradiva odprta vsak delovnik po urniku, objavljenem na vratih knjižnice:

    • pred poukom 7.30–8.20,
    • med vsemi odmori,
    • popoldan 12.00–14.30.

Način izposoje v času posebnih epidemioloških razmer

Izposoja in vračilo knjižničnih gradiv bo v času posebnih epidemioloških razmer – če se učenci šolajo v šoli – potekala prilagojeno ob upoštevanju ustreznih higienskih ukrepov. Vstop v šolsko knjižnico bo v tem primeru dovoljen le učencem enega oddelka hkrati in v omejenem številu. Izposoja in vračanje gradiv bo predvidoma na naslednji način:

    • za učence 6.–9. razreda izposoja poteka v času ur oddelčne skupnosti oz. ur z razredniki,
    • za učence 1.–5. razreda izposoja poteka v terminu, dogovorjenim z razredniki.

Učenci lahko knjižničarkama željo o izposoji gradiva sporočijo tudi po e-pošti. Želeno gradivo nato knjižničarki pripravita in dostavita v učilnico.

Z vrnjenim gradivom se ravna v skladu z navodili pristojnih organov (3-dnevna karantena gradiva na za to namenjenem mestu).

(Skupno 522 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost