KŠ
Z veseljem vas obveščamo, da je Osnovna šola Toma Brejca na podlagi kulturnih udejstvovanj učencev in učiteljev v minulih treh letih uspešno prestala postopek pridobitve naziva in v minulih dneh tako tudi uradno postala kulturna šola. Naziv bo lahko uporabljala do 31. 8. 2020.

Namen vseslovenskega projekta Kulturna šola, ki sicer poteka pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), je poudarjati obseg in kvaliteto kulturnega udejstvovanja slovenskih šolarjev na področju gledališča, glasbe, filma, videa, likovne in fotografske dejavnosti, literature, lutk, folklornih dejavnosti, varovanja kulturne dediščine itd. Šola z raznovrstnim kulturnim življenjem krepi ustvarjalnost in vseživljenjsko učenje, ki sta pomembni sestavini pri širjenju novih obzorij in pomembno prispevata k vzgajanju otrok v samostojne, empatične in narodnozavedne ljudi.

Zaključek projekta Kulturna šola je potekal v četrtek, 21. maja 2015, na Ljubljanskem gradu v Ljubljani. Na dogodku so vse šole, ki so prejele naziv, dobile priznanje. Tudi sicer je bil ta dan za nas zelo kulturno obarvan: poleg osrednje prireditve s podelitvijo posebnih priznanj smo se izbrani udeležili javne tribune v Stari mestni elektrarni na temo drugačnosti zaradi bolezni ali invalidnosti, ki jo je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama in na kateri smo bili priča izpovedim, kako lahko mnogi otroci kljub oviram dosežejo veliko na področju kulture, pod vodstvom pa smo si ogledali tudi Ljubljanski grad.

Osnovna šola Toma Brejca je dokazala, da je kulturno udejstvovanje pomembno in uspešno področje, na katerem gradi in bo gradila še naprej. Naj nas torej kultura povezuje in razveseljuje tudi v nadaljnje!

Koordinatorica in mentorica projekta Kulturna šola

na OŠ Toma Brejca Nika Ftičar Kotnik

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost