(Za več slik kliknite na sliko.)

V ponedeljek ob zgodnji jutranji uri se je pričel naš nagradni izlet v Bruselj. Ob peti uri zjutraj smo se Kloštarske princese skupaj z učiteljico Urško Dolgan z avtobusom odpravile na pot proti prestolnici Belgije. Po 16 urni vožnji smo prispeli v Bruselj, kjer nas je evropski poslanec  Franc Bogovič sprejel v prostorih slovenskega veleposlaništva. Zaradi utrujenosti smo se kmalu odpravili v hotel Manhattan, kjer smo bivali vse 3 dni.

Naslednji dan nas je po zajtrku gospod Bogovič skupaj s svojo ekipo odpeljal na ogled bruseljske znamenitosti Atomiuma ter bližnjega parka Mini Evropa, kjer smo si lahko ogledali znamenitosti vseh večjih evropskih mest. Po ogledu smo odšli na kosilo, nato pa smo si nadeli predpasnike in začeli s pripravo dobrot. V mestni hiši smo z dobrotami postregle domače in tuje poslance z evropskega parlamenta in veleposlaništev. Ker smo svoje delo vsi mladi kuharji opravili odlično nas je organizatorica izleta, gospa Anka, odpeljala na belgijske vaflje.

Drugi dan so nam razkazali evropski parlament ter nas peljali  v muzej Parlamentarium. Popoldan pa smo začeli s pripravo jedi za večerno prireditev ob dnevu državnosti, ki se je odvijala na slovenski ambasadi. Gostje so bili z našimi dobrotami zelo zadovoljni saj so nam izrekli veliko pohval. Po napornem popoldnevu je novinarka zaposlena na kanalu A menila, da si princese zaslužimo malce zabave ter prepričala našo učiteljico, da smo skupaj odšle na sprehod v mesto, ter tako čudovito preživele še zadnji večer našega izleta. Nasledje jutro smo se po zajtrku vkrcali na avtobus ter se odpeljali proti Sloveniji.

Kloštarske princese si bomo izlet v Bruselj za vedno zapomnile kot čudovito in nepozabljivo dogodivščino, ki pa ne bi bila tako čudovita brez naše učiteljice, mentorice ter prijateljice gospe Urške Dolgan.

Hana Schlegl, (bivši) 9.a

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=61630181&section_id=8&article_id=4049609

 

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost