8. 1. 2016 smo se šestošolci odpravili v bližnji Arboretum Volčji Potok na naravoslovni dan. In kako smo se imeli? Preberite nekaj naših vtisov 🙂

Najprej smo se v učilnicah pogovarjali o imenu kraja in rastlinah parka. Spoznali smo latinska poimenovanja nekaterih rastlin in si s tem “prislužili” malico. Nato smo šli na ogled parka. Ogledali smo si angleški in francoski park ter njune značilnosti, spoznali pa smo tudi razna drevesa in grme. Premraženi smo se vrnili v učilnico in dopolnili učne liste. Sledilo je glasovanje za najzanimivejšo rastlino. Zmagala sta bambus in platana. Bilo je zanimivo, saj smo spoznali veliko novega o rastlinah. (Eva Taja, 6.a)

V učilnici smo dobili učne liste, ki so bili kar zahtevni. Sledilo je zanimivo, a malo predolgo predavanje o rastlinah. Po malici smo šli še na sprehod. Na določenih mestih smo se ustavili in spoznavali lastnosti, posebnosti in zanimivosti raslin. Bilo je poučno in tudi zabavno, še posebej ko nam je ob močvirski cipresi vodnica pokazala pravo smrčjo vas! Kar prehitro je minilo. Upam, da bomo še kdaj imeli tako zanimiv šolski dan! (Valentin, 6.a)

Po krajši vožnji nas je v Arboretumu Volčji Potok veselo pričakala učiteljica Aleša. Preobuli smo se v copate in vstopili v učilnico, ki je bila precej manjša od naših na šoli. Učiteljica nam je na kratko predstavila potek dneva. Vsem se je zdelo zelo zanimivo, tudi malico smo si morali z malo dela “prislužiti”. Čez čas smo si šli pogledat naravo. Spoznali smo veliko zanimivega, celo smrčjo vas smo videli. Bilo je zelo lepo. Na žalost je se je naravoslovni dan prehitro končal, smo pa hvaležni učiteljici Aleši, saj nas je naučila veliko novih stvari. (Tiana, 6.a)

Ta dan nas je vodila in veliko poučila učiteljica Aleša. Dve šolski uri smo se z njo učili v učilnici, po malici pa smo šli ven in se učili zanimive stvari o Volčjem Potoku. Po približno uri na hladnem smo se vrnili v učilnico, kjer smo med drugim izvedeli in pisali zanimive stvari o drevesih pa o dvojnem latinskem poimenovanju. Pa vi? Veste, zakaj ima vsaka rastlina dvojno latinsko ime? Naše pogovore smo sklenili s pogovorom o naših najljubših drevesih dneva. Moje je bilo pušpan, ker se ga lahko zelo dobro oblikuje. (Jaka, 6.a)

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost