DSC_7510

Več slik si lahko pogledate s klikom na  zgornjo sliko.

En prav lep pozdrav iz Cerkna kjer poteka zimska šola v naravi za učence 6. razreda. Smučamo, plavamo, hodimo na izlete, se zabavamo – skratka imamo se prav super.

Prva dva dneva nam vreme ni bilo ravno preveč naklonjeno. V ponedeljek smo ves dan imeli kar precej gosto meglo. Kljub temu smo ves preživeli na smučišču. Tudi začetnikom je že kar v ponedeljek  uspelo prismučati do sedežnice. V torek pa je žal cel dan deževalo. Kljub temu smo preživeli zelo zanimiv in poučen dan Zjutraj smo se najprej z avtobusom odpeljali v Idrijo, kjer smo si ogledali rudnik živega srebra. popoldne smo se pri pouku seznanili s krajem kjer prebivamo, reševali naloge iz orientacije, spoznavali pravila obnašanja na smučišču in spoznali kulturno tradicijo kraja. Po večerji so nas v goste sprejeli člani Društva Laufar, ki so nam predstavili značilne pustne maske in njihov pustni običaj – Laufarijo. Nekatere izmed mask smo lahko tudi sami oblekli in tako ugotovili, da so maske in oblačila zelo težka (nekatere tudi od 60 – 80 kg).

No danes pa tudi mi že lahko pokažemo nekaj fotografij, saj smo preživeli lep sončen dan na smučišču. Ves dan smo smučali, nekateri izmed nas pa so se preizkusili tudi že v smučarskem teku. Res smo uživali v prelepem sončnem dnevu. Upamo, da bosta tudi preostala dva dneva naše šole v naravi sončna in ugodna za smučanje.

Lep pozdrav iz Cerkna:  Učitelji in učenci 6.a in 6. b razreda

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost