Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Na drugo kuharsko delavnico, ki je del mednarodnega projekta Odgovorno s hrano!, je tokrat prišlo 11 učencev. Pripravili smo zeljnato solato s krompirjem, skuhali kremasto kolerabno juho in hruškov kompot ter spekli preprosto pecivo iz polnozrnate pirine moke.

Kuharska delavnica je potekala v sproščenem vzdušju, saj so starejši učenci poskrbeli za prijetno počutje mlajših učencev in jim pridno pomagali pri zadolžitvah. Učenci so presenetili sami sebe, saj so pojedli oz. poskusili tudi tisto, kar jim običajno ne tekne ravno najbolje. Vsi so bili še posebej navdušeni nad juho (iz rumene kolerabe in korenčka), ki jih je kar privlačila s svojo oranžno barvo.

Naslednja delavnica bo sredi aprila. Še naprej bomo sledili sezonskemu koledarju domače zelenjave in sadja, čeprav je zdaj, v hladni sezoni, to kar težko, zato že komaj čakamo spomladanske pridelke.

Projekt sofinancira Evropska unija.   

odgovorno s hrano

Sebina Duraković

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost