20160511_141722
Več slik si lahko pogledate s klikom ma zgornjo sliko.
Foto: Blaž Bergant

Festival, ki poteka pod okriljem založbe Miš, letos že šesto leto razveseljuje mlade bralce po celi Sloveniji. Naši učenci so bili povabljeni na slovesno otvoritev, kjer so lahko pokramljali z letošnjima gostoma: avstralskim pisateljem Morrisom Gleitzmanom in nizozemsko pisateljico Anno Woltz.

Letošnji festival poteka pod geslom iz knjige Nekoč pisatelja Morrisa Gleitzmana: Vsakdo si zasluži, da se mu nekoč zgodi nekaj dobrega. Literarni in likovni natečaj je želel v mladih vzbuditi razmišljanja o medkulturnem razumevanju in sprejemanju različnosti. Našima učenkama LUCIJI BAŠI in TJAŠI NEMANIČ je čudovito uspelo strniti misli v besedi in likovni podobi, saj sta letošnji nagrajenki literarnega in likovnega natečaja. Zanju bodo Bralnice pod slamnikom 2016 zagotovo nepozabne!

Vsem, ki že vrsto let  sodelujemo z založbo Miš, nam je v veliko veselje, da je založnica Irena Miš Svoljšak povabljena na Sydneyjski pisateljski festival, kamor Australia Council for the Arts vsako leto povabi (le) 15 založnikov z vsega sveta. Čast in priznanje za pogum, vztrajnost in stremenje  h  kakovosti, kar so vrednote  Miš založbe in vseh, ki jo oblikujejo.

Naši učenci so bogatejši za novo dogodivščino, o čemer pričajo njihovi utrinki:

“Vem, da bom najbrž napisala več kot tri povedi, ampak včeraj sem res uživala in to je težko skrajšati 😀

Torej, včerajšnja otvoritev festivala Bralnice pod slamnikom je bila fenomenalna. Z  odlično družbo bralnega kluba, vas in ostalih sem izredno uživala ob popolnoma novi in vznemirjajoči izkušnji. Neizmerno zanimivo je bilo gledati in poslušati dva znana pisatelja, avtorja knjig, ki sem jih z užitkom brala sama. Spoznanje, da sta kljub svoji slavi, oddaljenosti in zaposlenosti prišla v Domžale in uresničila mnoge sanje mladih bralcev, v meni zbuja veselje.
Z lahkoto si spremljal ves pogovor, saj sta bila pisatelja res zabavna in brez dvoma z veseljem sodelovala.
Kakor je najbrž že znano, sem bila ena izmed zmagovalk na natečaju in priznam, da bi brez spodbude glasnega Bralnega kluba stežka stopila na oder. Spet se vam lahko zahvalim za to odlično izkoriščeno priložnost, upam da ste uživali tudi vi.
Pižama je imel še kako prav, ko je rekel, da se je ta dogodek vpisal v zgodovino. Če pa se ni vpisal v zgodovino, se je zagotovo zasidral v moj spomin.”
  Tjaša Nemanič, 9.b OŠ TB (likovni natečaj)

“Najbolj fascinantno je bilo takrat, ko smo našo nagrajenko Tjašo na oder pospremili z res glasnim aplavzom…” Eva Metelko, 8b

“Prireditev festivala Bralnice pod  slamnikom je bila prežeta s humorjem in optimizmom. Vsak, ki je prišel iz dvorane, je imel rahel nasmeh  in iskrico v očeh. .Srečanje s pisateljema pa je nepozabno.”

Lucija Baša, 7.b (literarni natečaj)

“Na Bralnicah pod slamnikom mi je bilo tudi letos zelo všeč, uživala sem v poslušanju tujih pisateljev, v njihovih šalah, všeč mi je bil tudi program nasploh. Najbolj zabavno pa je bilo seveda na koncu pri zbiranju podpisev in pri hrani. Zelo sem uživala in sem vesela, da sem bila med povabljenimi! Liza Budanec, 8.b 

Knjižničarka Marta Grkman

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost