IMG_0356

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko. Tekom današnjega dne se bodo v zgornji album dodajale fotografije aktivnosti.

KRATKO VMESNO POROČILO IZ GRČIJE

Kot ste lahko videli v spletni galeriji, so se naši učenci že dobro vklopili v življenje in delo v grškem Schimatariju.

V prvih treh dneh smo si razdelili delo v naših klubih – dramskem, likovnem in glasbeno-plesnem. Tanai, Lan, Aneja in Matic so se pridružili dramskemu klubu, ki ga usmerja profesionalni grški igralec. Le-ta učence izvrstno mentorira, zato priprave na nedeljsko premiero gledališke predstave Ptice (Aristofan) dobro napredujejo. Lucija in Krištof pa sodelujeta v likovnem klubu, kjer so že nastale tradicionalne grške maske, koturne (obuvala igralcev v antičnih igrah) in del scene.

Ker smo se znašli na območju z bogato preteklostjo (rojstvo filozofije, demokracije, politike …) je prav, da si ogledamo nekaj pomembnih pričevalcev zgodovine. Tako smo si v torek ogledali arheološki muzej v Tebah in se seznanili z življenjem Grkov daleč nazaj.

Njihovo kulturo in tradicijo spoznavajo skozi celodnevno druženje z grškimi učenci, s katerimi po končanih šolskih aktivnostih odidejo domov ter skupaj večerjajo. Starši grških otrok so zelo pozorni, gostoljubni. Naši učenci grške otroke spremljajo na obšolskih aktivnostih, z njimi igrajo družabne igre ter s celotnimi grškimi družinami raziskujejo okolico mesta. Če pa koga muči domotožje, pa uredijo srečanja med slovenskimi učenci.

Živa Blatnik in Breda Banovšek

erasmus-logo-high-resolutionSofinancira program Evropske unije Erasmus+

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost