IMG_0565

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko. Tekom današnjega dne se bodo v zgornji album dodajale fotografije aktivnosti.

SLOVENSKI VEČER, CHALKIDA IN ATENE

V sredo je bil za naše udeležence izmenjave precej naporen dan, saj so po celodnevnem delu v svojih klubih dan zaključili s predstavitvijo Slovenije, Kamnika in naše šole. Učenci in učitelji iz drugih držav so bili najbolj navdušeni nad predstavitvenimi videi, ki so jih posneli naši učenci, potico in skupinskim plesom Abraham ima sedem sinov.

V četrtek je delovnemu dopoldnevu sledilo sproščeno popoldne v obmorskem mestu Chalkida, kjer smo si ogledali mestno utrdbo, most, pod katerim morje izmenjuje smer toka, med sprehodom po mestu pa smo okusili tudi tradicionalni grški frozen jogurt.

Dolgo pričakovan obisk grške prestolnice smo dočakali včeraj. V Atenah smo se v družbi vodičke povzpeli na akropolo. Med sprehajanjem, občudovanjem ostankov starodavnih zgradb in razgleda na veliko mesto smo izvedeli o zgodovini Aten. Svoje znanje smo nadgradili med vodenim obiskom arheološkega muzeja blizu akropole, kjer smo med drugim spoznali materiale in barve, ki so značilni za grško antično umetnost. Sledilo je druženje ob grškem kosilu in nakup spominkov za naše najbližje – ste že kaj radovedni? J

Živa Blatnik in Breda Banovšek

erasmus-logo-high-resolutionSofinancira program Evropske unije Erasmus+

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost