783B6012

     Foto: Blaž Bergant

Več slik si lahko pogledate s klikom na zgornjo sliko.

Letošnji slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu v Ljubljani so obiskali tudi najbolj zagreti bralci naše šole. Z opravljeno BRALNO  ZNAČKO so si učenci od 6. do 9. razreda prislužili ogled knjižne produkcije slovenskih založb. Organizatorji sejma menijo, da »Slovenci premalo beremo in kupujemo premalo knjig!« Morda bo k svetlejši prihodnosti pripomogel podpis Manifesta Slovenija bere.

Na sejmu so sodelovali 104 razstavljalci, na voljo je bilo 3000 novih knjig in obiskalo ga je 100 slovenskih in 30 tujih avtorjev.

Z učenci smo obiskali tudi knjižnico Inštituta za novejšo zgodovino, kamor nas je prijazno povabil vodja knjižnice Igor Zemljič. Ob njegovi predstavitvi knjižnih dragocenosti in knjižničnih prostorov smo zaznali delo in pomen  specialne knjižnice, ki se rahlo razlikuje od naše šolske knjižnice. V obeh pa kraljuje knjiga in njena vsebina.

Obisk sejma, njegov utrip , srečanje s knjigo ter avtorji je v nas odstrlo košček knjižnega neba. Za fotografske utrinke je več kot odlično poskrbel naš učenec  Blaž Bergant. Vabljeni k ogledu!

Knjižničarka Marta Grkman Repolusk

 

 

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost