Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda boste imeli v ponedeljek, 20. 2. 2017, kulturni dan, ki bo tokrat posvečen glasbi in njenim razsežnostim.

Učitelji vam bodo pri predmetih, ki jih imate na urniku 1. in 2. šolsko uro, pripravili delavnice, katerih program bo vseboval glasbo, povezano z izbranim predmetom. Malica bo potekala v učilnici, kjer imate pouk 2. šolsko uro.

Po malici boste pred učilnico, kjer sicer poteka vaš pouk 3. šolsko uro, počakali učitelja,  in skupaj z njim odšli v telovadnico, kjer boste prisluhnili koncertu BOŠTJANA GOMBAČA in JANEZA DOVČA.

Vrhunska glasbenika ( Janez Dovč – harmonika, vokal in Boštjan Gombač – klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila), ki ju poznamo kot solista in člana mnogih slovenskih zasedb (mdr. Katalena, Jararaja, Kisha, Terrafolk, Sounds of Slovenia) se nam bosta predstavila v zanimivi kombinaciji, ki bo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo zajemala iz kotla svetovnih godb. Postregla nam bosta z mešanico znanih in manj znanih skladb, vse skupaj pa začinila z igranjem na sila zanimive instrumente.

maxresdefault

V posebno čast in veselje nam je, da je glasbenik Boštjan Gombač tudi letošnji dobitnik nagrade Prešernovega sklada.

»Akademski glasbenik, klarinetist Boštjan Gombač je v zadnjih dveh letih suvereno in z vso svežino globoko zaznamoval slovensko glasbeno tvornost. Kot skladatelj in multiinštrumentalist je nastopil z Big Bandom RTV Slovenija. Relevantno je deloval tudi na področju oživljanja slovenske narodne pesmi. Njegove priredbe (v sodelovanju s harmonikarjem Dovčem) vpeljujejo v slovensko narodno pesem elemente jazza, bluesa in sodobne plesne ritme. Je ambasador slovenske narodne pesmi. » (odlomek iz obrazložitve)

Njuni koncerti so vselej barviti, razigrani in polni življenja in prepričana sem, da bosta navdušila tudi vas.

Po koncertu odidete v matična  učilnice. Z razredniki boste spregovorili nekaj besed o koncertu, o izvedbi kulturnega dne in izpolnili vprašalnik. Novinarska ekipa učencev pod vodstvom Žive Blatnik bo s peresom in fotoaparatom beležila ponedeljkovo dogajanje.

Cena KD bo od 4,0€ do 4,5€ in jo boste poravnali po položnicah.

 

Potek KD:

  1. ura: delavnica (v učilnici in pri učitelju po urniku)
  2. ura: delavnica (v učilnici in pri učitelju po urniku), malica
  3. ura: koncert v telovadnici
  4. ura: koncert v telovadnici
  5. ura: pogovor in evalvacija KD z razrednikom (v matičnih učilnicah z razredniki)

Želim vam prijeten kulturni dan!

Vodja kulturnega dne: knjižničarka Marta Grkman Repolusk

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost