V okviru projekta Odgovorno s hrano! smo se v letošnjem šolskem letu osredotočili na zavrženo hrano. V šolski jedilnici že nekaj dni visi naše najnovejše delo, s katerim smo učencem želeli sporočiti, koliko hrane se zavrže po svetu in na kakšne načine bi lahko prispevali k zmanjšanju količine zavržene hrane.

Najprej smo raziskali, koliko kilogramov hrane povprečno zavržemo v enem letu. To smo predstavili s plakatom Količina zavržene hrane po svetu v enem letu. Napisali smo, koliko kilogramov hrane na prebivalca se povprečno zavrže v enem letu na vsaki celini. Za primerjavo smo dodali tudi Slovenijo, kjer prebivalec povprečno zavrže 73 kilogramov na leto, kar se nam zdi zelo veliko. K Sloveniji smo priložili tudi zemljevid, koliko kilogramov hrane se zavrže na prebivalca po regijah.

Potem smo razmišljali o tem, kako zmanjšati količino zavržene hrane. Naš plakat Zmanjšajmo količino zavržene hrane sporoča, kako bi lahko vsak prispeval k zmanjšanju količine zavržene hrane. Zraven smo priložili manjši plakat, kjer učenci lahko zapišejo še svoje ideje.

Učence bomo še naprej spodbujali k odgovornemu ravnanju s hrano in upamo, da bomo do konca šolskega leta uspeli zmanjšati količino zavržene hrane.

Matej Stele, 9. a

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost