NAJBOLJŠI IZVESEK ZA ŠOLSKO KNJIŽNICO

Trajanje natečaja: od 15. 3. – 28. 3. 2017

Oddaja »IZVESKOV«: v knjižnici OŠTB do 28. 3. 2017 do 14.30 ure

Sodelujoči: učenci vseh razredov OŠ Toma Brejca (od 1. – 9.)

Vsebina:

Pričakujemo čarobno zapeljive, znanstvenofantastične in sploh in oh – zelo posebne izveske za našo šolsko knjižnico. Dovoljena je uporaba vseh materialov (karton, papir, modelirna masa, les, stiropor …) in barv (akrilne, akvarelne, suhe barvice, voščenke…)!

Najboljši izvesek bo nameščen nad vhod naše šolske knjižnice in bo krasil vhod v kraljestvo zgodb. Merilo za izbor najboljšega izdelka nam bo izvirnost in brezmejna domišljija, ki nam jo je v svojih delih podaril ROALD DAHL.

Naj vam bodo navdih za vaše izveske dela čudovitega angleškega pisatelja Roalda Dahla, ki bi preteklo jesen praznoval stoletnico rojstva:

VDV – Veliki dobrodušni velikan, Čarovnice, Matilda, Gromozanski krokodil, Charli in tovarna čokolade, Gravža, Danny, prvak sveta, James in breskev velikanka, Poba, Odvratne rime/ Zverine grdine …

Razglasitev: 30. marca 2017 v knjižnici OŠ TB ob 17.uri

Ob razglasitvi bo potekala tudi literarna čajanka, na kateri bomo seveda pili čaj in grešili s sladkorčki in čokolado  ter si privoščili zdrave zelenjavne prigrizke. Vse to v družbi odlomkov iz najbolj priljubljenih del Roalda Dahla.

Nagrada: nagradili bomo 3 najbolj domiselne izveske, najboljšega obesili nad vhod naše šolske knjižnice, prav vse, ki boste sodelovali, pa bomo nagradili z majhnim presenečenjem!

Marta Grkman, knjižničarka OŠ Toma Brejca

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost