V petek, 29. 9. 2017 smo se učenke Ajda Budanec, Inja Uršič in Ana Kutnar z učiteljico Vesno Kropivšek udeležile Male Groharjeve kolonije v Škofji Loki. Na koloniji je sodelovalo 150 otrok in mentorjev iz Gorenjskih osnovnih šol in iz s Škofjo Loko pobratenih mest.

Učiteljica Vesna je poskrbela, da smo bile opremljene z vsemi potrebnimi likovnimi pripomočki. Tam smo dobili še list in podlago. V Škofji Loki, ki je staro mesto, smo začeli iskati zanimive poglede. Poleg mogočnega gradu in cerkva so v Škofji Loki tudi stare meščanske hiše. Med mnogimi lepimi stavbami sem se s težavo odločila za eno od njih. Čeprav je bila preprosta, sem se zagledala vanjo. Hišo sem najprej na list narisala s svinčnikom, nato sem risbo z različnimi tehnikami obarvala. Na koncu sem bila kar zadovoljna z mojo sliko. Ko smo se vračali, sem ugotovila, da je v Škofji Loki ostalo še veliko zanimivih motivov.

Organizatorji kolonije in naša šola so poskrbeli, da smo v sončnem vremenu in lepih pogledih na staro arhitekturo preživeli zabaven dan. Moja prva slikarska kolonija je bila zame zelo zanimiva izkušnja.

Ana Kutnar, 8.b

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost