Najbolj zagreti učenci naše šole, ki so že opravili BZ, bodo v četrtek, 23. 11. 2017, obiskali slovenski knjižni sejem.

Knjižni sejmi so srečevališča ljudi, ki jih povezuje knjiga. Že od leta 1440, ko je bil v bližini Frankfurta prvi. Dolgih 577 let se vrstijo v vseh deželah. Branje in knjige še nikoli niso bili tako pomembni kot danes. Oblikujejo ustvarjalne, podjetne in razmišljujoče državljane.

Leta 1917 je izšla ilustrirana izdaja povesti o Martinu Krpanu s podobami Hinka Smrekarja. Na naslovnici je Krpan upodobljen s kijem in mesarico. Tokrat, ob stoti obletnici prve slovenske slikanice, so mu dodali še knjigo. (povzeto po: http://www.knjiznisejem.si/)

Naj srečno hodi z nami in mi z njo!

Knjižničarka: Marta Grkman Repolusk

OBVESTILO UČENCEM –  NAGRADNI OGLED KNJIŽNEGA SEJMA V LJUBLJANI

Učenci, ki ste v letošnjem šolskem letu že opravili BZ, ste si prislužili nagradni ogled 33. slovenskega knjižnega sejma v Cankarjevem domu v Ljubljani.  Sejem bomo obiskali v četrtek, 23. 11. 2017. Takoj po 2. šolski uri (malico vzemite s seboj) boste odšli v spremstvu knjižničarke ter dveh učiteljic  na železniško postajo (dobimo se na dvorišču šole, pri južnem vhodu), od koder se bomo z vlakom (ob 10.18 uri) odpeljali v Ljubljano.  Sledil bo ogled sejma, obisk Mc Donaldsa ter povratek iz Ljubljane ob 16.18 uri in prihod v Kamnik ob 17.05 uri.

Povratno vozovnico za vlak si lahko kupite tik pred odhodom, lahko pa že dan prej. S seboj imejte kakšen evro za malico ter za nakup knjig, ki jih bodo založbe na sejmu ponujale po znižanih cenah.

Učenci 6. razreda imate v četrtek tehnični  dan in upoštevajte navodila, ki jih boste prejeli. V Ljubljani pa vas bo učitelj po končani dejavnosti pripeljal pred Cankarjev dom, kjer vas bomo pričakali bralni značkarji in si nato skupaj ogledali knjižni sejem. V Kamnik se boste vrnili z nami in zato potrebujete  vozovnico za vlak (Ljubljana – Kamnik), ki si jo prosim kupite že dan pred našim odhodom in jo imejte s seboj!

Če kdo želi ostati v Ljubljani, prosim, da mi starši to pisno sporočijo, lahko pa vas starši ob končanem ogledu knjižnega sejma odpeljejo s seboj.

Mentorica Bralne značke: Marta Grkman Repolusk

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost