ČETRTEK, 17. 9. 2020, boste imeli učenci 9. razreda ekskurzijo v Zgornjesavsko dolino in Posočje. Zbor bo pred športno halo Frana Albrehta ob 6.45 uri. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri.

Najprej se bomo ustavili v Mojstrani, kjer si bomo ogledali Planinski muzej, nato bo sledila vožnja preko mejnega prehoda Rateče v Italijo, proti Rabeljskemu jezeru. Na mejnemu prehodu Predel pridemo nazaj v Slovenijo.

S seboj imejte osebni dokument in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Na avtobusu in v muzejih  je obvezna je uporaba zaščitnih mask .

Na vseh lokacijah, kjer se bomo ustavljali, bo potekalo terensko delo.

Temperatura na Predelu je lahko občutno nižja kot v dolini, piha lahko tudi močan veter. Ne pozabite na toplejša oblačila (vetrovka, topel pulover, športna obutev, dežnik).

Sledil bo ogled muzeja na prostem Ravelnik pri Bovcu. Za ogled  kaverne Ravelnik, je potrebno imeti svetilko (zadostuje svetilka na mobilnem telefonu).

Okoli 14:30 ure nas pričakujejo v  kobariškem muzeju. Sledi povratek nazaj po isti poti ter ogled izvira Save Dolinke za Zelencih.

Cena ogleda  obeh  muzejev je 7 EUR.  Stroški avtobusnega prevoza bodo znani naknadno. Vse stroške boste poravnali po položnici.

Prihod v Kamnik je predviden med 19:00 in 20.00 uro.

Šolska malica bo,  REDITELJI morajo ponjo v šolo pred odhodom. Zaradi celodnevne ekskurzije  vzemite še dodatno svojo malico ter dovolj tekočine.

S seboj vzemite mapo, svinčniktrdo podlago in zemljevid Slovenije, ne pozabite na primerno obutev in oblačila.

Uporaba mobilnih telefonov in ostalih glasbenih predvajalnikov je določena s pravili hišnega reda.

Na ekskurziji se lepo obnašamo, spoštujemo naravo in tujo lastnino, med vodstvom poslušamo in ne klepetamo! Želim vam prijeten dan in pričakujem, da boste z zanimanjem spremljali našo pot.

Vodja ekskurzije:

Andrej Matjan

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost