Naši učenci so se z zmago na Polfinalu državnega tekmovanja v odbojki na mivki za starejše dečke (skupina B), ki ga je 12. oktobra gostil črnuški Ludus, uvrstili med najboljše štiri ekipe Slovenije omenjenega šolskega tekmovanja.

Starejši učenci Nejc Hribar, Žiga Sporn, Tomaž Toplišek, Timotej Zelič Berčič, Jure Novak, Matija Slapničar in kapetan Dorian Viriant so v polfinalu šolskega državnega prvenstva v odbojki na mivki vknjižili tri zmage na treh tekmah in se zasluženo uvrstili v veliki finale najboljših ekip starejših dečkov.

Pohod na vrh so začeli z zmago proti OŠ Danile Kumar z 2:1 v nizih. Po napetih in izenačenih uvodnih nizih – dobljen prvi s 16:14 ter nato poraz v drugem 12:15 – so naši učenci na krilih kapetana Doriana v odločilnem tretjem prestavili prestavo višje in slavili s 15:5.

Tudi drugo srečanje proti OŠ Franca Rozmana Staneta so udarno odprli in prvi niz dobili s 15:2, v drugem pa z nekaj drame prav tako prvi prišli do zmagovite 15. točke (15:12).

Odločilna tretja tekma proti starim znancem s področnega tekmovanja, OŠ Rodica, se ni začela najbolje. Tekmec je prvi niz dobil s 13:15, nato pa so naši učenci zaigrali veliko bolje in naslednja dva dobili s 15:5 in 15:6 ter se veselili velike zmage in uvrstitve v finale šolskega državnega prvenstva v odbojki na mivki.

Pohvala ne gre le našim starejšim učencem, temveč tudi športnim pedagogom, ki so bili organizatorji omenjenega tekmovanja.

 

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost