Na letošnjem državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, ki je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije, potekalo 1. 2. 2020, je tekmovalo le 68 najboljših šestošolcev, 84 najboljših sedmošolcev, 94 najboljših osmošolcev in 108 najboljših devetošolcev iz cele Slovenije, saj so morali tekmovalci za uvrstitev na državno tekmovanje doseči zelo dober rezultat že na šolskem tekmovanju.

Iz naše šole se je na državno tekmovanje uvrstilo kar 18 učenk in učencev, ki so že na šolskem tekmovanju pokazali odlično poznavanje poliedrov, labirintov na mrežah poliedrov ter veliko spretnosti in logičnega sklepanja ob različnih številskih nalogah. Prav vsi, ki so se državnega tekmovanja udeležili, so pokazali izjemno znanje, saj so osvojili kar 7 zlatih in 8 srebrnih priznanj. Uspeh je toliko večji, če vemo, da so bila zlata priznanja podeljena v skladu s Pravilnikom o sofinanciranju šolskih tekmovanj, kar pomeni, da v posameznem razredu podelijo le do 27 zlatih priznanj v celi Sloveniji.

ZLATO PRIZNANJE so osvojili:

  1. AŽBE GOLUB, 6. c
  2. IVONA LEDERER, 6. c
  3. LENART GOLOB, 6. c
  4. BRINA BARA LEBAN, 7. b
  5. MAŠA SVETEC, 8. a
  6. TIJA PRESEKAR, 8. b
  7. LEA BURJA, 8. a

 

SREBRNO PRIZNANJE so osvojili:

  1. Matej Sajevic, 6. b
  2. Domen Dolinar, 6. a
  3. Lidija Prevc, 7. b
  4. Špela Mihelčič, 7. b
  5. Hana Pinosa, 7. a
  6. Nadja Pondelek, 8. c
  7. Erazem Velušček, 9.a
  8. Eva Lončar, 9. a

 

Posebne čestitke prejme MAŠA SVETEC, 8. a, ki bo poleg zlatega priznanja za 2. mesto med osmošolci prejela tudi 2. nagrado na slovesni prireditvi Bistroumi 2020 v Ljubljani.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

Mentorica Nataša Uršič

(Skupno 470 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost