Štiri zlate medalje ter po ena srebrna in bronasta je izplen naših učencev in učenk na Področnem prvenstvu v atletiki, ki se je v torek, 30. maja, odvil na domžalskem stadionu.

Iz občinskega prvenstva v atletiki za učence 6., 7., 8. in 9. razredov se je na področno prvenstvo uvrstilo 24 naših učencev. Med vrstniki iz kar 21 osnovnih šol iz občin Domžale, Trzin, Moravče, Mengeš, Medvode, Vodice… se je izkazalo kar nekaj naših učencev in učenk. Med mlajšimi sta se pod zmagi podpisali Tija Sajovic v teku na 300 metrov s časom 43,77 sekunde ter v skoku v višino Zoja Kokalj Devčič. Učenka 7. a je preskočila kar 142 centimetrov.

Do brona je na najkrajši razdalji 60 metrov pritekla Ana Danilović (9,12 sekunde), ki je v napetem finalnem teku na četrto mesto potisnila še eno učenko naše šole Saro Farazin (9,21 sekunde). Na nehvaležnem četrtem mestu je svoj nastop zaključila tudi Tana Osolnik, ki je v metu vorteksa z dosežkom 39,72 metra medaljo zgrešila za dober meter in pol. Blizu odličja je bila tudi Ana Gradišek, ki je v finalu teka na 60 metrov med starejšimi učenkami skozi cilj pritekla kot šesta s časom 8,76 sekunde, bron je zgrešila za vsega 0,09 sekunde!

Med mlajšimi učenci je medaljo osvojil še Denis Dvorani, ki je v skoku v višino z dosežkom 135 centimetrov priskakal do srebra.

Med starejšimi učenkami pa je kar pričakovano v teku na 1000 metrov zmago slavila Jonna Deisinger, tokrat s časom 3:11,32, kar je dve sekunde hitreje kot ob teku na občinskem prvenstvu.

Za konec so nas znova navdušile učenke štafete 4×100 metrov v postavi Zoja Kokalj Devčič, Tija Sajovic, Ana Gradišek ter Jonna Deisinger. Z novim šolskim rekordom 52,95 sekunde so prepričljivo slavile in se skoraj zagotovo uvrstile na finale Posamičnega prvenstva za osnovne šole, ki bo na sporedu prihodnjo sredo, 7. junija.

Čestitke vsem.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost