Na Posamičnem prvenstvu Slovenije v atletiki so naše učenke zabeležile izjemno lepe rezultate, za medaljo je z drugim mestom v teku na 300 metrov med mlajšimi učenkami poskrbela Tija Sajovic.

Tija se je že v finale državnega prvenstva v atletiki  uvrstila z drugim časom področnih prvenstev, vlogo ene izmet favoritinj je nato potrdila tudi v finalu v Slovenski Bistrici. Tam je z novim šolskim rekordom na tej razdalji 42,91 sekunde za dobre pol sekunde zaostala za zlatom.

S šolskim rekordom se lahko pohvali tudi Zoja Devčič Kokalj, ki je prav tako med mlajšimi učenkami v skoku v višino končala na nehvaležnem četrtim mestom. Preskočila je kar 145 centimetrov in bila zgolj tri centimetre oddaljena od medalje.

Na najdaljši razdalji dneva, teku na 1000 metrov, je Jonna Deisinger med starejšimi učenkami 8. in 9. razredov osvojila sedmo mesto. Njen čas 3:10,35 je podoben času, ki si ga je pritekla ob zmagi na področnem prvenstvu v Domžalah (3:11,32).

Omenjene tri učenke so skupaj z Ano Gradišek nastopile tudi v štafeti 4×100 metrov. Še s tretjim šolskim rekordom dneva 52,28 sekunde so bile na pragu velike uvrstitve na zmagovalni oder, a končale na nehvaležnem četrtem mestu. Bron jim je ušel za vsega pol sekunde.

Foto: AZS, OŠTB

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost