Spoštovani starši in učenci,

upamo, da ste zdravi in da ste počitniške, jesensko obarvane dneve lepo preživeli!

Obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 9. 11. 2020, do preklica pouk za vse učence 1.–9. razreda potekal na daljavo pretežno v dopoldanskem času. Urniki bodo ustrezno prilagojeni in bodo objavljeni jutri, 6. 11. 2020.

Pouk in komunikacijo učitelj–učenec na daljavo bomo izvajali na naslednji način:

  • 1. in 2. razred: o načinu dela vas bodo obvestile razredničarke;
  • 3.–9. razred: aktivnosti se izvajajo v spletnem okolju eAsistent ter tudi v živo z aplikacijo Zoom. Pomembno je, da se učenci v času pouka na daljavo s svojimi vstopnimi podatki redno prijavljajo v okolje eAsistent (Xooltime) in sledijo napotkom, ki jih bodo posredovali učitelji.

Poudarjamo, da morajo biti učenci pri pouku obvezno prisotni, ko ta poteka (zlasti, ko gre za pouk v živo – aplikacija Zoom) oz. morajo sodelovati pri aktivnostih, ki jih pripravijo učitelji. Za opravljanje dejavnosti kot so npr. izdelava izdelka, domača naloga ipd. si čas učenci seveda razporedijo po svoje, povratno informacijo pa bodo od učiteljev dobili pri pouku dopoldan. Starši morebitne izostanke (npr. zaradi bolezni) razrednikom napovejte vnaprej oz. opravičujte sproti kot doslej.

Svetujemo vam, naj si vaš otrok doma, če je možno, pripravi ustrezen prostor/kotiček za delo, da bo lahko v miru sodeloval pri pouku (npr. preko Zoom videopovezave) in da pri delu ne bo za otroka motečih dejavnikov.

Nekatere naše učence predmetne stopnje smo že oskrbeli z računalniki oz. tablicami, enako pa bomo sedaj naredili tudi za posamezne učence na razredni stopnji. Ker so zmogljivosti šole omejene, vseh želja sicer ne bomo mogli izpolniti, toda potrudili se bomo, da z opremo oskrbimo zlasti tiste, ki imajo sami v tem kontekstu najbolj omejene možnosti. O postopku izposoje bodo starše obvestili razredniki.

Želimo si, da se učitelji kmalu z našimi učenci spet srečamo v šolskih klopeh. K temu lahko pripomoremo vsi – izogibajmo se tveganim druženjem, upoštevajmo znana higienska priporočila in samozaščitno ravnanje: ustrezno redno higieno rok in kašlja, pravilno uporabo maske in ustrezno medosebno razdaljo.

Hvala za razumevanje in ostanimo zdravi!

Vodstvo šole in učiteljski zbor

(Skupno 819 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost