Nagradni izlet v GEOSS prestavljen

Zaradi napovedanega slabega vremena smo nagradni izlet v GEOSS, ki bi moral potekati v ponedeljek, 3. 6. 2024, prestavili. Udeleženci izleta imajo v ponedeljek pouk po urniku.

Mentorica Malih sivih celic in organizatorka izleta Nataša Uršič

ŠPORTNI DAN ZA 9. RAZRED

V petek, 31. 5. 2024, bo športni dan za učence 9. razreda. Tema športnega dne je atletika z dopolnilnimi športnimi vsebinami.

Športni dan se začne ob 8.20. Zbor je ob 8.15 pred šolsko kolesarnico, kjer boste dobili malico. S seboj imejte plastenko z vodo, zaščito pred soncem, primerno športno opremo za tek in čisto športno obutev za dopolnilne dejavnosti. Ob 12.40 se v spremstvu učiteljev vrnete v šolo.

Plačilo športnega dne bo po položnici (cena je 4 €).

Športni dan bo potekal tudi v primeru slabega vremena, a bomo v tem primeru en del športnega dne izpeljali v šoli (priprave na valeto).

ODDELEK 8.20-10.10 10.10-10.40 10.40-12.10 12.10-12.40
9. a KEGLJANJE malica TEK (GSŠRM) Priprava na odhod in odhod v šolo
9. b TEK (GSŠRM) malica KEGLJANJE Priprava na odhod in odhod v šolo
9. c STRELJANJE malica TEK (GSŠRM) Priprava na odhod in odhod v šolo
9. č TEK (GSŠRM) malica STRELJANJE Priprava na odhod in odhod v šolo

Učitelji športa

 

NARAVOSLOVNI DAN ZA UČENCE 7. B in 7. C RAZREDA

V sredo, 29. 5. 2024, bo za učence 7. b in 7. c potekal naravoslovni dan v okviru zdravstvene vzgoje z naslovom SAMOPODOBA.

• Učenci 7. b se zberete ob 8.20 pred učilnico 14,
• učenci 7. c pa se zberete ob 8.20 pred učilnico 18.
Naravoslovni dan se bo zaključil ob 12.40.
S seboj imejte peresnico, prinesite tudi škarje, lepilo, barvice ali flomastre.
Vse preostale ure pouka bodo izvedene po urniku.

Izvajalki dneva dejavnosti: Katja Prelesnik in Petra Ogrinec

Državno tekmovanje v lokostrelstvu

V soboto, 25. 5. 2024, je v Logatcu potekalo šolsko zunanje državno tekmovanje v lokostrelstvu. Udeležili so se ga tudi učenci OŠ Toma Brejca. Ekipa v sestavi Zoja Ivana Ribič, Iza Vinkovič in Samo Vrbec je v konkurenci 33 osnovnih šol iz cele Slovenije zasedla ekipno 1. mesto. Vsi so tekmovali v kategoriji ukrivljeni lok, posamično pa so dosegli naslednje rezultate:

    • Samo Vrbec (učenci 7.–9. razred) – 1. mesto.
    • Zoja Ivana Ribič (učenke 7.–9. razred) – 4. mesto.
    • Iza Vinkovič (učenke 7.–9. razred) – 6. mesto.
    • Lin Movern Lukše (učenci 7.–9. razred) – 8. mesto.
    • Rok Lipovšek (učenci 7.–9. razred) – 18. mesto.

Rezultati 👉 povezava.

Iskrene čestitke!

58. državno srečanje mladih raziskovalcev

V ponedeljek, 20. 5., je v Murski Soboti potekalo 58. državno srečanje mladih raziskovalcev. Med najboljše raziskovalce se je uvrstil Lovro Drosk iz 8. č, ki je predstavljal svoje raziskovalno delo s področja biologije. Za raziskovalno nalogo o Ptičjih peresih je prejel srebrno priznanje.
Čestitamo!
Mentorica Ana Lasič

Področno prvenstvo v mali odbojki za dekleta

V ponedeljek, 20. 5. 2024, je na OŠ Komenda Moste potekalo področno prvenstvo v mali odbojki za dekleta. V močni konkurenci so naša dekleta zmagala v predtekmovalni skupini, nato pa se v velikem finalu pomerila s starimi znankami iz OŠ Komenda Moste. V napeti in razburljivi tekmi so naše učenke gladko osvojile 1. set, na koncu pa proti domačinkam tesno izgubile in osvojile odlično 2. mesto.

Čestitamo!

Šolski rekord in 21 uvrstitev na področno prvenstvo v atletiki

Naši učenci in učenke so uspešno nastopili na Posamičnem občinskem prvenstvu v atletiki na mekinjskem stadionu, kjer so osvojili osem medalj, dve tudi najžlahtnejšega leska.

Do zlate medalje je najprej v teku na 60 metrov med starejšimi učenkami pritekla Ana Danilović, ki je slavila s časom 8,00 sekund.  Prav tako med starejšimi učenkami je bila razred zase v skoku v daljino Ela Bele, ki je z rezultatom 505 centimetrov prepričljivo izboljšala tudi šolski rekord v tej disciplini. Med starejšimi učenci sta si srebro priborila Matevž Kuhar v teku na 1000 metrov (3:06,60) ter Tana Osolnik v metu vorteksa – do zmage ji je z dosežkom 37,80 metra zmanjkalo zgolj dobre pol metra. Na najnižjo stopničko je stopila Izza Vinkovič v suvanju krogle, ki je v napeti tekmi z rezultatom 8,18 metra zlato zgrešila za vsega devet centimetrov.

Med mlajšimi učenkami je do brona v skoku v daljino prišla Ajda Kociper s skokom dolgim 396 centimetrov. Še štirje naši učenci in učenke so končali na nehvaležnem četrtem mestu.

Skupno se jih je 21 uvrstilo naprej na področno tekmovanje, ki bo ta četrtek, 23. maja, prav tako potekalo na stadionu v Mekinjah. Tekmovanje se začne ob 10. uri, nastopajoči pa na stadion tako kot na občinsko prvenstvu pridejo sami in nato poiščejo svojega učitelja za prejem vseh potrebnih informacij.

(več …)

DOMIŠLJIJSKI GOZD

Na interesni dejavnosti z veseljem raziskujemo gozd v okolici šole. Ko nam vreme zagode, pa lahko čarobni gozd zraste kar v naši domišljiji. Najprej smo prisluhnili vodeni vizualizaciji Smaragdni gozd želja avtorice Petre Šuštar. S pomočjo zgodbe smo se umirili in odprli pot naši ustvarjalnosti. Iz kartona smo nato izdelali naš čarobni gozd, na koncu pa se v njem še poigrali.

Pija Prijon in Maja Novak

1. razred, interesna dejavnost čarobni gozd

Dostopnost